5 tipuri de pipă cunoscute si recomandate

Livrare in 24-48 de ore
Contact: 0774.649.768

Bine ati venit pe site!!! Va oferim cele mai frumoase pipe...Cadoul perfect!!!Un hobby...O colectie...

Toate produsele prezentate pe site le avem pe stoc
Du-te la conținut

5 tipuri de pipă cunoscute si recomandate

Pipe de fumat si tutun de pipa
Publicat de Tatiana Tuta în Pipe · Joi 15 Apr 2021
Tags: pipeaccesoriipipedesprepipepipedefumatsfaturipipe


5 tipuri de pipă cunoscute si recomandate
 
 
O pipă reușește să te ajute să scapi de stresul provocat de o zi lungă și chinuitoare. Dacă ești un fumător de pipă, cu siguranță la sfârșitul unei zile de lucru nu îți dorești decât să te retragi într-un colț numai de tine știut, să iei pipa în mână, să o umpli cu tutun, să o aprinzi și mai apoi să pufăi ușor, urmărind relaxat firul de fum al acesteia și reușind astfel să îți lași deoparte toate grijile din ziua respectivă.
 
Nu puțini sunt cei ce ne-au făcut cunoscut acest instrument, ce datează de secole și care a pus amprenta asupra noastră. Ți-l aduci probabil aminte pe Popeye Marinarul cum purta mândru pipa ori de câte ori făcea vreo faptă de vitejie, la fel cum nu ai cum să nu îl fi remarcat pe Albert Einstein, Sherlock Holmes sau Johann Sebastian Bach – toți aceștia iubeau fumatul la pipă și o aprindeau ori de câte ori aveau prilejul.
 
 
Iată mai jos 5 tipuri de pipă cunoscute și pe care vi le recomandăm:
 
pipa
1. Pipa Churchwarden
Este o pipă lungă, perfectă pentru citit, confecționată din briar, un material de bună calitate și rezistent în timp. Pipa are in general un muștiuc din acrilic si poate fi cu locas pentru filtru sau fara .
O astfel de pipă are o istorie lungă, datând încă de prin secolul al XVIII-lea, fiind realizate pentru cei ce doresc să citească în timp ce fumează pipă. Sunt mai lungi și oferă o vedere mai bună asupra rândurilor din carte, în plus fumul nu se formează în apropierea ochilor și astfel nu este deranjant în timpul cititului.
 

pipa
2. Pipa Calabash
Aceasta pipa are un design plăcut, apreciată de orice pipier. Muștiucul este din acrilic. De asemenea, unele pipe Calabash prezintă filtru, iar altele nu. Aceasta a devenit una dintre cele mai renumite, fiind observată în timpul interpretărilor lui Sherlock Holmes.
 Calabash - un fruct african asemănător tărtăcuţei este poziţionat pentru a creşte curbat, apoi tăiat, scobit şi transformat într-o cameră de condens pentru fum. Bolul pipei este de obicei confecţionat din meerschaum, forma este curbată iar fumul are timp să se răcească şi să se usuce în camera de condens formată de fruct, între bol şi muştiuc. Aceste pipe pot să pară inestetice, dar sunt foarte comode. Un fumător neexperimentat va consuma tutunul destul de repede, însă fumul va fi întotdeauna printre cele mai plăcute care se pot obţine din acest tip de pipă.
 Pipa poate fi găsită aici: https://pipemagazin.ro/calabash.html
 
pipa
3. Pipa Corn Cob
Este confecționată din cocean de porumb, fiind un model produs de Missouri Meerschaum USA. Unele dintre aceste tipuri de pipă prezintă filtru, iar altele nu. Missouri Meerschaum USA este unul dintre producătorii cei mai cunoscuți de pipe, cu o vechime de peste 150 de ani. Modelul Corn Cob este destul de ieftin și accesibil pentru oricine, dar mai ales are un design deosebit.
 Pipa din cocean de porumb este o invenţie americană. John Schranke un imigrant olandez care avea o fermă în Washington îşi făcuse un hobby în a crea pipe din coceni de porumb. În 1869 Schranke a dus una dintre aceste pipe la magazinul unui prieten, Henry Tibbe. Tibbe a îmbunătăţit pipa netezind suprafaţa neşlefuită şi a început să o comercializeze. După o sută de ani pipa din porumb ajungea să se producă anual în 10 milioane de exemplare.  Preşedintele celei mai mari fabrici de astfel de pipe din lume îşi are şi astăzi reşedinţa oficială la vechiul magazin al lui Tibbe.
Coceanul de porumb, favoritul lui Mark Twain în materie de pipe, este un material abundent, ieftin şi foarte uşor. Bolul şi shankul sunt fabricate dintr-un cocean gros, lemnos, special cultivat pentru această întrebuinţare, fumul are iniţial o aromă puternică de cocean şi tinde să irite mucoasele cavităţii bucale. Odată cu formarea unui strat subţire de turtă fumul rămâne uscat şi pierde aroma neplăcută. Din păcate aceste pipe au o durată de viaţă destul de scurtă. De obicei pipele sunt de dimensiuni mici.
 Pipa poate fi găsită aici: https://pipemagazin.ro/pipe-corn-cob.html
 
pipa
 4. Pipa Falcon
Aceasta pipa este un model destul de cunoscut printre cei ce fumează pipă. Este o pipă confecționată din metal, iar bolul este din briar. Ceea ce putem spune este că aceasta este un model foarte rezistent, putând fi transportată cu ușurință aproape oriunde și este și foarte ușor de curățat.
 Pipele Falcon sunt o alternativă, de luat în calcul, a pipelor clasice din briar.
 La crearea lor, producatorul Falcon a studiat posibilitatea eliminării iritaţiilor care apar la limbă şi buze în timpul fumatei. S-a ajuns la concluzia că iritaţiile limbii sunt produse de fumul fierbinte şi umed.
 Umezeala din tutun a fost rezolvată prin crearea humidomului, în care se înfiletează bolul pipei. Humidomul este o cameră situată sub bolul pipei, în care se colectează umezeala tutunului. În humidom se introduce un filtru inelar din material absorbant. Acest filtru nu efectează calitatea fumatei şi aroma tutunului.
 Răcirea fumului se face prin mustiucul/stemul din aluminiu. Acesta disipează căldura datorită suprafeţei sale mari.
 Falcon a păstrat bolul din briar având în vedere avantajele deja dovedite ale acestuia în construcţia pipelor.
 Avantajele de luat în calcul a acestor pipe sunt:
 ***muştiucurile şi bolurile sunt construite pe dimensiuni standard astfel încât acestea sunt interschimbabile. Cu un singur muştiuc poţi utiliza câte boluri doreşti în funcţie de preferinţele estetice şi funcţionale.
 ***poţi utiliza cu acelaşi muştiuc (dacă se curăţă suficient de bine) mai multe boluri care pot fi dedicate tipurilor diferite de tutun (aromate sau nearomate).
 ***printr-o utilizare corectă se elimină în foarte mare măsura umezeala şi temperatura înaltă a fumului rezultând o fumata rece şi uscată.
 ***se elimină în mod semnificativ pişcăturile limbii şi buzelor.
 ***curăţarea pipelor şi a bolurilor este mult mai uşoara decât a pipelor clasice.
 ***preţurile pipelor Falcon sunt mici faţă de calitatea şi avantajele oferite în comparaţie cu pipele clasice.
 Pipa Falcon poate fi găsită aici: https://pipemagazin.ro/pipe-falcon.html
 
pipa
5. Pipele din meerschaum sau spumă de mare
Meershaum-ul fiind o rocă moale se pretează modelării. Silicatul de magneziu hidratat, cunoscut popular ca spumă de mare (în limba germană: meerschaum) pentru culoarea albă sau alb-gălbuie şi faptul că se găseşte de multe ori în bulgări de dimensiuni mici, e o rocă moale, permiţând sculptarea de către pipieri a unor modele fanteziste pe suprafaţa bolului. Densitatea este apropiată de cea a apei, crescând odată cu conţinutul de apă şi impurităţi şi scăzând la uscarea materialului. Aproape întreaga producţie de meerschaum de calitate la nivel mondial e asigurată de mineritul manual în puţuri verticale în provincia Eskisehir a Turciei. Nu se cunosc date despre cantitatea rămasă din această rocă. Datorită faptului că bulgării se găsesc de obicei în dimensiuni foarte variate, se bucură de popularitate pipele de dimensiuni mici şi cele foarte mari, de tip saxofon. Porozitatea acestui material contribuie la un fum uscat, iar pipele, după un anumit timp de fumare, se colorează spre roz, oranj, apoi brun-roşcat, fiind foarte căutate de mulţi dintre colecţionari.
 Aşa cum am mai arătat, meerschaum-ul de provenienţă turcă are o calitate deosebită în comparaţie cu acelaşi material extras în alte coţuri ale lumii, ca urmare această ţară a interzis exportul în formă brută, neprelucrată. Motiv pentru care în Turcia s-a dezvoltat foarte mult industria prelucrării acestui material astfel că meşterii pipieri turci au ajuns să fie foarte apreciaţi în prelucrarea pipelor iar piesele realizate de aceştia să fie foarte căutate.
 Pipa poate fi găsită aici: https://www.pipemagazin.ro/pipe-meerschaum.html


5.0 / 5
1 recenzie
1
0
0
0
0
Alin
Joi 15 Apr 2021
Articol interesant. Urmaresc cu interes.
All Right Reserved
by VVV-Media
pipemagazin
Înapoi la cuprins