Cum fumam o pipa?
Publicat de Tatiana Tuta în Sfaturi · Marți 18 Mai 2021
Tags: sfaturi, pipe, cum, fumam, o, pipa, pipa, pipe
Tags: sfaturi, pipe, cum, fumam, o, pipa, pipa, pipe
Cum fumăm pipă?
Te-ai decis să alegi o pipă în schimbul țigărilor clasice? Pesemne, de acum înainte te preocupă și întrebarea „cum fumăm o pipă?”
Ceea ce trebuie să cunoști este că o pipă îți oferă o experiență a fumatului deosebită, total diferită de cea a țigaretelor, astfel că de această dată nu te vei concentra spre „tragerea” fumului spre interior, ci totul are la bază tehnica pufăirii.
Fumatul pipei datează de foarte mult timp, nume importante din istorie au fost observate ca având întotdeauna aproape o pipă, pe care o aprindeau din când în când cu ocazia diferitelor evenimente. Așa l-am observat pe Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle sau pe Edwin Powell Hubble. Deși fumatul la pipă pare că are o adevărată istorie în spate, fiind de tradiție, nu toți cei ce doresc să încerce acest instrument cunosc cum se fumează cu adevărat pipă.
De aceea, mai jos vei observa câțiva pași pe care să îi poți urmări atunci când vrei să fumezi pipă și ești la început sau îți dorești să afli cât mai multe din dedesubturile acestei îndeletniciri.
Caută pipa care să te reprezinte și accesorii suplimentare
În piață există numeroase modele, cu forme și dimensiuni diferite, dar mai ales ușoare. Un lucru esențial este să alegi o pipă cu o greutate mică, pe care să o poți manevra mai ușor în timpul fumatului, dar mai ales să nu prezinte defecte ascunse. Dacă nu cunoști care pipă este potrivită pentru tine, ne poți contacta la www.pipemagazin.ro și cu siguranță vei găsi cel mai bun răspuns.
Accesoriile sunt o altă parte pe care ar trebui să o urmărești imediat după ce alegi o pipă. Chibritul este de nelipsit atunci când vrei să fumezi pipă, la fel și teancul de curățătoare pentru pipă.
Tutunul, necesar să fie ales cu grijă
Tutunul pe care îl vei fuma folosind pipa diferă de cel clasic, cel pe care îl știi de la țigările obișnuite. Poți opta fie pentru amestecuri aromatice, fiind mai ușoare și mai dulci sau pentru amestecuri non aromatice, care au în compoziție doar tutun pur, fiind mai puternic. Mai ales dacă ești un începător poate că ar fi bine să încerci mai multe tipuri de tutun și la final să vezi care anume ți se potrivește cel mai bine. Tutunul poate fi găsit tăiat în mai multe dimensiuni - fie poți opta pentru fâșii lungi și subțiri, fie pentru tutun ce se poate freca între degete și astfel să se fărâmițeze cât mai bine.
Cum fumăm pipă? Trucuri de la cunoscători
1. Umplerea pipei cu tutun
Umplerea pipei cu tutun se va face cu multă atenție și îndeletnicire. Un începător în fumatul de pipă nu va ști dacă tutunul va trebui îndesat sau din contră, dacă va fi lăsat mai puțin îndesat. O pipă prea îndesată va determina un fumat greu, o tragere grea a fumului și de aici apare senzația de durere în gât și de uscăciune. În plus, se va stinge mai ușor. De asemenea, dacă pipa este umplută cu tutun, dar nu este deloc îndesat, atunci se va stinge de mai multe ori. De aceea, pentru umplerea pipei cu tutun se va ține cont de metoda treimii care presupune umplerea acesteia în trei pași. Primul pas constă în umplerea prin cădere liberă a vetrei cu tutun, iar mai apoi apăsarea acesteia până ce tutunul va ajunge la jumătatea vetrei. În pasul doi se va umple iarăși prin cădere liberă a vetrei cu tutun și se apăsa mai ferm de această dată, ajungând astfel tutunul la o treime din dimensiunea vetrei. A treia oară se va adăuga iarăși tutun, până se va face o mică umflătură deasupra vetrei și se va apăsa mai ferm, coborând astfel până la marginea vetrei.
2. Aprinderea pipei
Aceasta se va face în circa 1-2 minute, în funcție și de experiența piparului. Se recomandă aprinderea acesteia cu un chibrit de lemn și mai înainte de aprinderea completă se va acorda timp pentru pufăire pentru pipă. De aceea, odată așezat tutunul în vatră se va aprinde și mai apoi vor exista 2-3 trageri (într-o tragere nu trebuie să fie mai mult de 2-3 pufăiri). După aceste 2-3 trageri inițiale vor mai urma încă 2-3. Cu ajutorul butucelului se va uniformiza cenușa și se vor mai adăuga încă 2-3 pufăiri ușoare ce vor determina aprinderea pipei. Uniformizarea tutunului oferă piparului posibilitatea de a se asigura că pipa este aprinsă corect. Dacă aceasta nu se va aprinde corect, fumul va fi mai fierbinte și va dăuna, creând un disconfort la nivelul gâtului, iar pe de altă parte se va stinge mai des.
Ceea ce este bine de avut în vedere este că o pipă nu se fumează, ci se pufăie. De aceea, este bine să vă acordați timp, să „pufăiți” pe îndelete, astfel încât să vă bucurați întru totul de ceea ce ați ales, dar și de un obicei vechi și bine păstrat de cunoscători. Un alt lucru de știut este că o pipă nu se fumează sudat, asemenea unei țigări, faceți o pauză pentru a vă odihni. Iar la final, după ce v-ați bucurat de o astfel de experiență, curățați cu atenție pipa pentru a o avea cât mai mult timp.
Va dorim fum rece!
Momentan nu există recenzii la acest produs.